Sunday, July 08, 2012

İçki Koleksiyonu - 7 / Cutty Sark Blended Scotch Whisky


İsmini "The Cutty Sark" adında, 1871 yılında Londra'da kalkıp Atlantik ve Pasifik Okyanuslarını sadece 107 günde aşarak bir rekora imza atan (Bu rekor ancak 1989 yılında kırılabilmiştir) dönemin ünlü İngiliz gemilerinden birinden alan bu İskoç viskisi, favori harmanlanmış viskilerimden biridir. (Bu arada bahsi geçen gemide, İngiltere'nin Greenwich limanında demir atmış vaziyette müze olarak hizmet vermekte iken 2007 yılında bir yangın çıkmış; gemi neyse ki fazla zarar görmemiş, hemen tadilata alınmış, 2012 Nisan ayında da tekrar müze olarak ziyarete açılmıştır)

Cutty Sark'ın gayet hoş ve kolay bir içimi var. Normalde Scotch viskilere tek buz atarım ancak bu viskide buna gerek duymuyorum. Ölçülü sertliği, boğazı hiç yakmaması, ertesi gün hiç baş ağrısı yapmaması ve makul fiyatı gibi özellikleri ile Cutty Sark'ı bütün viski severlere tavsiye ederim. Hatta fiyat-performans bakımından piyasaki en başarılı isimlerden biri olduğunu düşünüyorum..

Bu arada şişenin üzerindeki yer alan sloganın bu viskiye mükemmel derecede uyduğunu düşünmekteyim: OUR ACTIONS DEFINE WHO WE ARE

Geminin bir fotoğrafı:


No comments: